May 152010
 

Поредното чудесно откритие на Naim Label, Phantom Limb e странна и интересна група. Звученето им е смесица от класически  южняшки соул и кънтри блус, а меланхоличния Бристолски привкус и госпел вокала ги прави оригинални и завладяващи. Групата носи нещо от настроението на Mavis Staples, Aretha Franklin и The Band, но пречупено през нова, оригинална и интересна перспектива.

Групата се създава почти случайно, когато няколко Бристолски приятели музиканти се събират да посвирят и решават да си направят  коледен подарък, като запишат резултата в студио през Декември 2004г. Едва след това им хрумва, че трябва да направят група и въпреки напрегнатото си ежедневие започват да отделят време , успяват да направят наколко парчета, които да оформят албум, и в края на 2006г. са отново в студиото за запис. Точно тогава тежка болест отнема гласа на вокалистката Yolanda Quartey и целия проект изглежда обречен. Повече от щест месеца албумът и групата са “замразени”, когато групата решава, че е добра идея да започнат отново с леки акустични репетиции. Това открива нов потенциал в групата, звученето им се променя и става някак по-интимно и въпреки това мощно, електрическите китари са заменени от акустични, появява се и двоен бас. Гласът на Yolanda разкрива пълния си потенциал и резултата са красиви кънтри-госпел парчета. Всичко започва отначало, записването стартира наново и Phantom Limb са преродени.

Yolanda, Stew, Dan Brown, Dan Moore, Luke и Matt издават първия си албум “Phantom Limb” през 2008г, а през Юни тази година се очаква да запишат втори.

  • Дискография:

Phantom Limb

1. Don’t Say a Word

2. Withering Bones

3. I’ll Never Be the Same Again

4. My Love Has Gone

5. Playing with Death

6. Run

7. Good Fortune

8. We Will Carry

9. Spring Flowers

10. Hard Way

 Posted by at 12:03 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.